Корзинка з білковозаварним кремом. Рецепт не мій,взятий на просторах інтернету,але дуже сподобався
100 гр м'якого вершкового масла або маргарина
65 гр. цукрової пудри
2 курячих жовтка
дрібка солі
10 гр. ванільного цукру
0,5 чайної ложки розпушувача
170- 180 гр. борошна
В мене маргарин. Розтерла маргарин із цукровою пудрою,додаю жовтки,ванільний цукор,перемішала. У муку додала розпушувач і просіюю у отриману масляну суміш,замісила тісто. Розкатала товщиною приблизно 1-1,5см, формочкою зробила кружальця і кладу їх всередину форми розправляючи пальцями щоб вийшла корзинка (формочки в мене металеві для кексів). Виделкою роблю на дні декілька проколів і у розігріту духовку 180 на 10-13хв
Поки корзинки стинуть роблю крем.
Білковий заварний крем:
2 курячих білка
150 гр. цукру
дрібка солі
4 столових ложки води
1\3 чайної ложки лимонної кислоти
У ємкість насипаю цукор з водою і на помірний вогонь,помішую. Як тільки закипіло з цього моменту чекаю 4хв і додаю лимонну кислоту,варю ще 3хв
Після того як засипала кислоту починаю збивати білки. Потім тоненькою цівочкою вливаю сироп не перестаючи збивать,заливаю у 4етапи,ввесь час збиваю. Як закінчився сироп продовжую збивать ще 5хв.
На дно корзинок кладу джем,у мене яблучний, зверху за допомогу кондитерського мішка та насадки формую з крему ось такі "шапочкі"
Смачно як в дитинстві
Всім смачного