Хліб_гарбузовий. Думаю ви закохаєтесь в нього так само, як я

18 жовтня 2024 р. 11:01

Готуємо разом

Отже: 600 - 650 гр борошна ( в мене пішло 610 гр + 1 ложка в опарі) 

250 гр запеченого гарбуза ( запекла в фользі і перебила блендером ( спочатку потерла на морквяній тертці, потім перебила, в мене гарбуз вийшов дуже сухим, абсолютно безсочним, видно такий сорт) 

250 мл рідини ( можна вода, молоко або молоко навпіл з водою - в мене 100 мл молока, 150 мл води - міряла мірним стаканом)

Сіль - 10 - 12 гр ( в мене 11, так сипанулось на вагу)) 

Цукор - 30 гр ( в мене 15 гр цукрозамінника + 10 гр цукру) 

Мʼяке масло кімнатної температури - 40 гр ( в мене 30 гр мамла і десь 10 - 15 гр олії, змащувала олією руки, коли вимішувала) 

Дріжджі 30 гр свіжих  або 7 гр сухих ( я дала 10 сухих, ну раз свіжих треба 30🤗)


Як готувала я - налила в мірний стакан 100 мл молока + 150 мл теплоі води - вкинула весь цукор + 1 ст л борошна + 10 гр дріжджів. 


Поки воно там піднімалося,  перебила блендером запечений гарбуз, відміряла 250 гр (ну дуже був сухий), в миску всипала 610 гр борошна ( так всипалось), вирішивши, що при потребі додам. Додала гарбуз і сіль, потім вилила опару всю і почала вимішувати. Спочатку замішувалось дуже важко, навіть думала що прийдеться доливати рідину, але потім якомь зібралося більш менш до купи, налила на руку оліі жменю, чуть помістла і стала вмішувати масло. Тісто мінялося на очах - ставало податливим, мʼякеньким і еластичним. Місила хвилин 10 з переривами. Вимішане поділила на 2 рівні частини. Одну сховала в пакеті в холодильник, друге поставила на росстойку під рушничком)) на ледь теплу батарею. Через хвилин 30 перемісила і знову поставила на росстойку приблизно ще на 1 годину.

 
Коли гарно підійшло, обмяла, роспластала в пласт руками і скрутила щільний рулет, добре притискаючи пальцями кожний оберт. Поклала в змащену топленим маслом і трохи присипану манкою форму і щнову поставила на росстойку на 1 годину. 


Розігріла духовку на 180ʼ, поставила форму з хлібом в духовку на середній рівень. Випікався десь хвилин 35 - 40. 


Друга частина тіста простояла ніч в холодильнику, вранці вийняла, переклала в миску зігріватися, після того як трохи зігрілося і піднялося - поділила на 3 частини, кожну скрутила в рулети, кінці рулетів підігнула під низ, склала в форму один коло одного, як саєчки. Лишила на 1 год підніматися, змастила молоком і присипала кунжутом. Випікала аналонічно першому) 


Тісто нічної ферментацї вийшло мʼякіше і пухкіше, але смачні обидва однаково фантастично)) 🤗❤️
Р.S тільки що пила каву з бутербродом на випеченому хлібчику з маслрм, брі і апельсиновим джемом за порадою Алла Сонятко


Їжа  богів відпочиває в сторонці, скажу я вам))
Ну наче на сьогодні все)


Рекомендую однозначно  
 

Читайте також