«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Єрмак про загострення на Донбасі : Це професійні вбивці, перемовини далі вести неможливо.. Володимир Зеленський прагне особисто донести до військових..

Єрмак про загострення на Донбасі : Це професійні вбивці, перемовини далі вести неможливо.. Володимир Зеленський прагне особисто донести до військових...

 

Керівник офісу президента України Андрій Єрмак назвав загострення на фронті та збільшення кількості обстрілів з боку російських гібридних військ на Донбасі “дуже гарно організованою провокацією” та заявив, що “перемовини далі вести неможливо”.

Про це йдеться в пресрелізі ОП, який опублікували на офіційному сайті глави держави в четвер, 11 лютого, після візиту президента Зеленського з послами країн G7 в район проведення ООС.

“Збереження режиму припинення вогню є найбільш принциповим. Будь-які перемовини далі неможливо вести, коли вбивають наших людей. Важливо, що вбивають спеціальні групи снайперів, які не є у постійній дислокації. Тобто це провокація, дуже гарно організована. Це професійні вбивці, які саме для цього сюди приїжджають”, – цитує Єрмака пресцентр Банкової.

Андрій Єрмак зауважив, що Володимир Зеленський “прагне особисто донести до військових важливість режиму припинення вогню та їхньої надважливої ролі у його збереженні попри провокації з боку противника”.

“Безпека безпекою, але це наші люди, і вони повинні відчувати, що президент приходить до них. Це для них важливо, тому що вони воюють за нас, за країну. Якщо президент говорить про те, що він за режим припинення вогню, то він сам показує своїм приїздом, що для нього це важливо”, – наголосив він.

Єрмак додав, що глава держави вже проїхав майже 60% лінії зіткнення. “Тому, коли президенту доповідають військові, він розуміє, про що йдеться, тому що практично всюди він був”, – сказав керівник офісу глави держави.

Єрмак відзначив важливість сигналу від послів Франції та Німеччини – країн, які беруть участь у Нормандському форматі, а також від послів Канади, Сполучених Штатів, Великої Британії, Швеції, що Україна дотримується встановленого режиму припинення вогню.

Поїздка президента Володимира Зеленського відбувається на тлі загострення в районі проведення ООС – в четвер, 11 лютого, внаслідок снайперської ворожої атаки загинув солдат Олександр Глушко.
Це четверта бойова втрата ОС протягом лютого 2021 року.

Додамо, що в ході нинішнього візиту в зону ООС президент Зеленський заявив, що “всеохопне” перемир’я триває вже 200 днів. Також Зеленський констатував, що останні тижні кількість обстрілів на фронті “дещо збільшилася”. Це, з його слів, пов’язано зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи.

Новинарня

 

Все буде Україна