Якщо у вас вдома є 3 картоплини і 3 яйця, приготуйте цей смачний пиріг. Простий і економний обід!
ІНГРЕДІЄНТИ:
– 3 картоплини (~300 г);
– пучок петрушки;
– 3 яйця;
– стручковий гострий перець і чорний мелений перець (за смаком);
– 2 столові ложки борошна;
– 1 столова ложка солі;
– соняшникова рослинна олія;
– ~150 г сиру.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Картоплю очистіть і пропустіть через тертку з дрібними отворами. Помістіть їх у глибоку миску і залийте водою кімнатної температури. А поки відкладіть їх.
2. Дрібно наріжте петрушку і покладіть її в окрему миску разом з яйцями, стружкою чилі та чорним меленим перцем. Перемішайте все ложкою.
3. Картоплю промити в чистій воді, потім відкинути на друшляк. Після цього змішайте їх з борошном і сіллю.
4. Додайте суміш петрушки до картоплі та перемішайте все разом.
5. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Додайте трохи картопляної суміші на основу і рівномірно розподіліть. Після цього додайте шар скибочок сиру, а потім решту картоплі. Вирівняйте їх поверхню і накрийте сковорідку кришкою. Смажте картопляний пиріг 10-15 хвилин на слабкому/середньому вогні.
6. Перевернути пиріг на чоппер або тарілку, додати на сковороду ще трохи олії і обсмажити з протилежного боку ще 7 хвилин.
7. Виймайте торт на слайсер або сервірувальну тарілку, порціонуйте і насолоджуйтеся обідом із задоволенням! Це вийшло неймовірно смачно та ароматно!
Бажаємо приємного апетиту в колі ваших близьких!