Розповідаємо, як закрити на зиму солоні огірки без стерилізації, холодною водою. В огірках, заготовлених на зиму холодним способом, зберігаються вітаміни, корисні речовини, вони виходять міцними хрусткими та смачними.
Інгредієнти для засолювання огірків
-
Огірки
-
Різноманітні спеції — часник, кріп, перець горошком.
-
Листя смородини, вишні, хрону.
-
Гострий червоний перчик — шматочок маленький для тих, хто любить.
-
Сіль у розрахунку — 2 столові ложки на літр води.
Засолювання огірків холодним способом на зиму
-
Щоб правильно розрахувати кількість води, яка потрібна на банку, закладіть огірки щільно в банку та залийте водою. На трьох літрову банку потрібно буде приблизно півтора літра води.
-
Ретельно помийте огірки під холодною водою. Замочіть огірочки на 3-4 години для відновлення тургору. Після замочування гострим ножем обріжте кінці та ще раз промийте у холодній воді.
-
Помийте листя хрону, вишні, смородини, кропу. Очистіть зубки часнику від лушпиння. Гострий перець промийте та наріжте кільцями.
-
Простерилізуйте банки та капронову кришку зручним для вас способом — помийте теплою водою із содою, облийте кип’ятком, просушіть у гарячій духовці.
-
Покладіть в банку спеції, зелень, огірки шарами.
-
Насипте сіль та залийте некип’яченою холодною водою. Зверху покладіть зелень.
-
Прикрийте банку кришкою та залиште на 3 дні бродити. Розсіл під час бродіння буде виливатися, тому під банку краще підставити якусь тарілку.
-
Через 3 дні злийте розсіл прокип’ятіть його 1-2 хвилини. Залийте гарячим розсолом огірки до верху банки, закрийте щільними капроновими кришками, Якщо розсолу не вистачає, додайте води в киплячу воду, щоб прокипіли разом зі старим розсолом.
-
Коли банки охолонуть, ще раз злийте розсіл, закип’ятіть його та залийте ним огірки. Після чого закатайте банки з огірками.