Як казала моя бабуся: вік живи і вік учися! Я знайшла свої найулюбленіші пишні оладки на дріжджах “Товстушки”

23 жовтня 2024 р. 12:51

Мої найулюбленіші. Пишні оладки на дріжджах “Товстушки”

Інгредієнти:

2 склянки  молока,
500 г  борошна
2 яйця,
2 ст. ложки олії
1 ст. ложка цукру,
0,5 ч. ложки солі
25 г свіжих дріжджів чи 2 ч. л. сухих дріжджів


Приготування:


У теплому молоці розвести дріжджі, додати цукор, 1 склянку борошна і залишити на півгодини.

Тісто має піднятися шапкою за цей час.

Яйця збити трохи вінчиком. Додати в опару яйця, борошно, що залишилося, ванільний цукор, сіль, олію.

Все добре вимішати.


Виходить досить тягуче тісто.

Залишити його ще на півгодини в теплі для підйому.

Смажити оладки на середньому вогні.

Тісто після підйому не перемішувати, одразу брати ложкою і класти на сковорідку.

Смачного!


Джерело.

Читайте також