Як казала моя бабуся: вік живи і вік учися! Я знайшла свої найулюбленіші пишні оладки на дріжджах “Товстушки”
Мої найулюбленіші. Пишні оладки на дріжджах “Товстушки”
Інгредієнти:
2 склянки молока,
500 г борошна
2 яйця,
2 ст. ложки олії
1 ст. ложка цукру,
0,5 ч. ложки солі
25 г свіжих дріжджів чи 2 ч. л. сухих дріжджів
Приготування:
У теплому молоці розвести дріжджі, додати цукор, 1 склянку борошна і залишити на півгодини.
Тісто має піднятися шапкою за цей час.
Яйця збити трохи вінчиком. Додати в опару яйця, борошно, що залишилося, ванільний цукор, сіль, олію.
Все добре вимішати.
Виходить досить тягуче тісто.
Залишити його ще на півгодини в теплі для підйому.
Смажити оладки на середньому вогні.
Тісто після підйому не перемішувати, одразу брати ложкою і класти на сковорідку.
Смачного!