ІНГРЕДІЄНТИ:
1 склянка окропу (200 мл)
половина ложки цукру;
сіль (на смак);
2,5 склянки борошна (250 г);
соняшникова рослинна олія;
шоколад і арахіс або фісташки (за бажанням).
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Для початку налийте в миску окріп. Додати сіль і цукор і перемішати.
2. Після цього, безперервно помішуючи, додайте трохи борошна і перемішайте тісто – спочатку лопаткою, потім руками. Воно має вийти м’яким і не липким.
3. Посипте стіл борошном і викладіть кулю з тіста на овальну або круглу поверхню.
4. Візьміть форму для тіста або стакан і виріжте з нього кружечки. Те ж саме зробити з тістом, що залишилося.
5. Розігрійте сковороду з достатньою кількістю рослинної олії і обсмажте в ній пончики, поки вони гарно не підрум’яняться з двох сторін. Вони набухнуть і стануть хрусткими.
6. За бажанням, вийнявши їх з олії, можна занурити їх у трохи розтопленого шоколаду та прикрасити дрібно нарізаним фундуком або арахісом.
7. Насолоджуйтесь отриманою смакотою з величезним задоволенням!