«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Готуємо українські вергуни на кефірі. Рецептом ділюсь у коментарі

Вергуни на кефірі

Інгредієнти:

- 0,5 л кефіру

- 2 яйця

- 4 ст. ложки цукру (виходить не надто солодко, якщо хочете солодше — додайте більше)

- 3-4 ст. ложки рослинної олії

- 0,5 ч. ложки солі

- 0,5 ч. ложки соди (погасити)

- приблизно 5-6 склянок борошна (якщо тісто липне до рук, додати ще трохи)

- за бажанням — ванільний цукор або кориця

Замісити м’яке тісто (але щоб не липнуло до рук), накрити і залишити на 20 хвилин.

Потім посипати стіл борошном, розкачати прямокутний пласт, товщиною не менше 1 сантиметра (якщо хочете тонкий вергун, розкачати тонше).

Нарізати тісто на невеликі прямокутники, у центрі зробити розріз і через нього вивернути один край вергуна. Смажити з двох боків у розігрітій рослинній олії. Олії має бути достатньо, за потреби можна підливати ще. Готові вергуни посипати цукровою пудрою.

 

Джерело

Все буде Україна