Готуємо українські вергуни на кефірі. Рецептом ділюсь у коментарі
Інгредієнти:
- 0,5 л кефіру
- 2 яйця
- 4 ст. ложки цукру (виходить не надто солодко, якщо хочете солодше — додайте більше)
- 3-4 ст. ложки рослинної олії
- 0,5 ч. ложки солі
- 0,5 ч. ложки соди (погасити)
- приблизно 5-6 склянок борошна (якщо тісто липне до рук, додати ще трохи)
- за бажанням — ванільний цукор або кориця
Замісити м’яке тісто (але щоб не липнуло до рук), накрити і залишити на 20 хвилин.
Потім посипати стіл борошном, розкачати прямокутний пласт, товщиною не менше 1 сантиметра (якщо хочете тонкий вергун, розкачати тонше).
Нарізати тісто на невеликі прямокутники, у центрі зробити розріз і через нього вивернути один край вергуна. Смажити з двох боків у розігрітій рослинній олії. Олії має бути достатньо, за потреби можна підливати ще. Готові вергуни посипати цукровою пудрою.