«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Готуємо неймовірні пухкі булочки з начинкою

Пухкі булочки з начинкою

Інгредієнти:

Опара:

• Тепле молоко – 300 мл

• Сухі дріжджі – 8 г

• Цукор – 1 ст. л.

• Борошно – 3 ст. л. (для початку)

Тісто:

• Яйця – 2 шт.

• Цукор – 70 г

• Ванільний цукор – 1 ч. л.

• Сіль – дрібка

• Вершкове масло (розтоплене) – 80 г

• Борошно – 600-700 г (орієнтовно)

Начинка:

• Джем, згущене молоко або повидло (на ваш вибір)

Приготування:

1. Готуємо опару: Змішуємо тепле молоко, сухі дріжджі, цукор і борошно (3 ст. л.) до утворення рідкої маси. Залишаємо на 15 хвилин, поки не почне з’являтися піна.

2. Готуємо тісто: До опари додаємо яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, розтоплене вершкове масло та поступово додаємо борошно. Замішуємо еластичне тісто, яке не повинно бути надто липким. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 2 години для підйому.

3. Формуємо булочки: Коли тісто підніметься, обминаємо його і ділимо на рівні частини. Формуємо з них кульки, в центр кожної кладемо начинку (джем, згущене молоко або повидло).

4. Остаточне підняття: Викладаємо сформовані булочки на деко, змащене олією або пергаментом, і залишаємо їх під рушником ще на 15 хвилин.

5. Випікаємо: Змащуємо верх булочок жовтком з молоком і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 30-40 хвилин до золотистої скоринки.

 

Смачного!

Все буде Україна