Уявіть ... Найсмачніші солодощі за 15 хвилин!
Неймовірно простий та смачний десерт – рахат-лукум. Готується швидко та з мінімуму інгредієнтів. Все так просто, що навіть не віриться. Ніколи не підозрювала, що приготування може бути таким легким. Завжди думала, що для рахат-лукуму потрібні спеціальні компоненти на кшталт агар-агару. Але все виявилося набагато простіше. Подяки автору!» - відгук із коментарів.
РЕЦЕПТ
У каструлі з'єднуємо 380 мл води і 250 мл свіжого ягідного або фруктового сік, в моєму випадку використаний апельсиновий сік. Додаємо цукру 300 г та 140 г крохмалю кукурудзяного.
Ретельно перемішуємо та ставимо на вогонь. Варимо, не перестаючи помішувати, перш ніж маса загусне. Як тільки маса почне кипіти і загусне, додаємо 3 ст. л. лимонного соку. Продовжуємо варіння на повільному вогні, не припиняючи помішувати, допоки маса не стане еластичною і не набуде прозорості, це займе близько 10-15 хвилин.
Знімаємо з вогню та переливаємо у форму, у мене вона розміром 16 на 25 см. Форму злегка обприскуємо водою. Швидко виливаємо масу у форму та розрівнюємо, оскільки вона швидко застигає. Залишаємо рахат-лукум остигати при кімнатній температурі, це займе близько 1 години.
Готуємо суміш для обсипання. У миску додаємо 3 ст. л. крохмалю кукурудзяного та 1 ст. л. пудри цукрової, добре перемішуємо. Після остигання масу нарізаємо на кубики бажаного розміру. Ріжеться легко.
Обвалюємо кубики в суміші крохмалю кукурудзяного та пудри цукрової та готові до чаювання.