На жаль, на шляху до міцного напою багатьох осягає розчарування – низька міцність напою, що робить його ближчим до виноградного соку, ніж до вина.
Причиною такої помилки є низький вміст цукру у винограді і, як наслідок, поганий процес бродіння.
Від кількості цукру в ягодах залежить щільність сусла та якість вина. Чим довше виноград був на сонці, тим більше в ньому цукрів, якщо ж у ягоді їх не вистачає, в сусло можна додати звичайний цукор. На жаль, на око чи звірившись із прогнозом погоди кількості цукру у винограді не визначити. спеціальні інструменти також є не у кожного, але є і простий спосіб дізнатися, чи потрібно додавати ще солодощі або її в суслі достатньо.
Після того, як ягоди почали бродити, на це потрібно близько доби, настав момент визначити кількість цукрів. Для цього просто помістіть у сусло сире куряче яйце.
Якщо яйце вилізло з води приблизно на 2 см або трохи більше, міцність напою на рівні 11-13%, що для вина ідеально, якщо ж яйце потонуло або зявилось над поверхнею зовсім трохи, спробуйте додати трохи цукру і через добу перевірити знову.