ІНГРЕДІЄНТИ:
– 500 г м’ясного фаршу;
– 4 столові ложки манної крупи;
– 1 цибулина;
– 1 картоплина;
– 1 яйце;
– 1 щіпка чорного меленого перцю;
– 1 чайна ложка сухого часнику (або 1 свіжий зубчик);
– 1 чайна ложка паприки;
– половина чайної ложки солі;
– 2 столові ложки соняшникової рослинної олії;
– 1-2 столові ложки гарячої води;
– панірувальні сухарі.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Для цього рецепту вам знадобиться 500 г фаршу. У нас є свинина, але ви можете вибрати будь-яку. Помістіть його у велику миску. Додайте до нього манну крупу і дуже добре перемішайте.
2. Очистіть картоплю і цибулю. Пропустіть їх через тертку з дрібними отворами.
3. До фаршу додати яйце і терті овочі. Перемішуємо все лопаткою.
4. Залишається додати спеції: сіль, чорний мелений перець, паприку і сушений часник або пропущений через прес зубчик часнику. Перемішайте фарш руками до однорідності. Накрийте миску тарілкою і дайте складу постояти на столі 15 хвилин, щоб манна крупа зволожилася.
5. Далі візьміть трохи фаршу в долоні і сформуйте котлету. Пропустити її через миску з сухарями. Сформуйте всі остальні котлети так і покладіть їх на тарілку.
Порада: при бажанні ви можете замінити панірувальні сухарі будь-яким видом борошна.
6. Розігрійте сковороду з кількома столовими ложками рослинної олії на середньому вогні. Покладіть туди котлети і злегка підрум’яніть їх з двох сторін.
7. Після цього додайте в сковороду 1-2 столові ложки гарячої води, щоб котлети рівномірно смажилися і не підгоріли. Накрийте її кришкою і залиште під нею вогонь на 15 хвилин. Вогонь не повинен бути сильним.
8. Викладіть ароматні котлети на тарілку та насолоджуйтесь з улюбленим гарніром або соусом!
Бажаю приємного апетиту в колі ваших близьких!