Для любителів шоколаду і горіхів.
Рецепт зі старого записника. Смакота неймовірна і чудовий розріз
Форма 21х32
Тісто на 1 корж:
- Яйця- 2шт.
- Цукор- 150г
- Сметана- 200г(можна 1/2кефіру)
- Какао- 3-4ст.л.
- Борошно- 160-180г
- Сода- 1ч.л.
- Ванільний цукор
Потрібно спекти такі 2 коржі.
Арахісовий прошарок:
- Згущене молоко варене- 1банка ( 370г)
- Масло- 250г
- Арахіс- 150-200г
- Крекер шоколадний- 1п.(або хрустик з маком 150г)
- Чорний шоколад- 100г(не обов’язково)
Крем:
- Молоко- 350мл
- Крохмаль- 40г(або ванільний пудинг)
- Цукор- 100г
- Масло- 200г
- Ванільний цукор
-
Для коржа яйця збити з цукром, ванільним цукром,додати сметану (у якій розчинити соду), какао, борошно. Тісто виходить, як густа сметана. Випікати при темп.180град.30хв.Спекти таких 2 коржі.
Для арахісового прошарку масло збити із згущеним молоком, додати подрібнений крекер, арахіс, розтоплений шоколад. -
Для крему до збитого масла додавати по ложці заварний крем.
На шоколадний корж викласти половину крему, тоді- арахісовий прошарок, знову- крем. Накрити шоколадним коржем. Зверху полити помадкою і прикрасити за бажанням.
Нехай все вдається -
Смачного