«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Давній рецепт з бабусиного зошита! Той самий смак маринованих огірочків з дитинства

Один з найулюбленіших рецептів. Завдяки простоті виконання і невеликого набору додаткових продуктів, огірки не втрачають свого свіжого смаку та аромату, вони залишаються в цілими і хрусткими

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки
  • зелень і листя, парасольки кропу
  • часник по 3 зубчики в банку

Для розсолу на 1 л води

  • сіль, 2 ст.л
  • цукор, 1 ст.л

Процес приготування маринованих огірочків

Огірки промиваємо і заливаємо чистою, холодною водою на кілька годин.

Порада: я завжди беру невеликі, щільні огірочки, такий «закусочний» варіант.

Укладаємо в банки огірки, заливаємо кип’ятком і накриваємо кришками. Залишаємо на 10 хвилин, зливаємо воду.

Для розсолу вимірюємо на 1 літр води сіль і цукор – виходьте з кількості банок з огірками

 

У киплячій воді розчиняємо сіль і цукор, доводимо до кипіння.

Заливаємо маринад в банки, в кожну додаємо оцет 70%, 1 ч.л. ( або 7-8 чайних ложок 9% оцту)

Marinating recipes

Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.

Консервацію зберігаємо в підвалі або в коморі

Коли відкриваєш таку баночку огірочків, відразу з’являється приємний, пряний аромат, закуска просто ідеальна, овочі хрусткі і щільні.

 

Джерело

Все буде Україна