Датський” салат, який можна їсти вночі Ділюся у першому коментарі👇
Салат поєднує в собі такі прості та доступні інгредієнти, як відварений буряк та солоний оселедець, що робить його ідеальним варіантом як для повсякденного столу, так і для свят.
У данській кухні традиційно віддають перевагу простоті і натуральним смакам, і салат з буряком і оселедцем чудово відображає цю філософію. Часто його подають із густими вершковими соусами чи заправками. Такий салат не лише прикрасить будь-який стіл, а й стане чудовою основою для знайомства з кулінарними традиціями Данії.
Ділюся рецептом приготування:
Нарізаємо півкільцями цибулю і викладаємо її в миску з окропом. Очищений варений буряк нарізаємо невеликим кубиком, як і очищений оселедець.
Зливаємо воду з цибулі і викладаємо її з оселедцем і буряком у салатник. Змішуємо окремо сіль з яблучним оцтом, олією і гірчицею.
Заправляємо салат цією сумішшю і перемішуємо. Викладаємо в салат зелений горошок і нашатковану зелену цибулю з кропом, перемішуємо.
Виходить простий салат родом із Данії. Ця страва підходить для перекусу або закуски на святковий стіл.

Інгредієнти:
- відварений буряк – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- філе оселедця – 1 шт.;
- зелений горошок – 180 г;
- кріп – пучок;
- соняшникова олія – 3 ст.л.;
- зелена цибуля – пучок;
- сіль – 2 ч.л.;
- яблучний оцет – 2 ст.л.;
- зерниста гірчиця – 1 ч.л.