«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Чому пліснявіє варення в банках: секрет, про який забули господині

У холодну пору року багато хто любить поласувати варенням, приготованим із дарів, зібраних на дачній ділянці.

При цьому часом деякі господині стикаються з такою проблемою, як цвіль у варення.

ПОДРОБИЦІ

Не всі одразу наважуються викинути баночку смачних ласощів і при цьому не знають, що робити, чи можна їсти таке варення.

Цвіль здатна викликати безліч серйозних захворювань травної системи, дихальних шляхів.

Важливо пам’ятати, що пліснява, яка з’явилася в банці з консервацією, може прожити там не один рік.

При цьому варення з грибковим утворенням вживати небажано, інакше можна отруїтися, отримати алергію.

Про що потрібно знати, якщо у банці з варенням ви виявили плісняву:

  • при приготуванні варення на зиму його недостатньо довго варили, тим самим було створено умови для появи цвілі;

  • були неправильно дотримані пропорції та співвідношення ягід та цукру;

  • погана обробка банки чи пакувальних матеріалів.

Все буде Україна