Інгредієнти:
- Ягоди – 250 г
- Цукор – 100 г
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Желатин швидкорозчинний – 20 г
Приготування:
- Беремо 250 г свіжих або заморожених будь-яких ягід (я брала полуницю).
- Якщо заморожені – дати розморозитися. Потім збити блендером до однорідної маси.
- Додаємо 100 г цукру (якщо ягоди кислі, можете дати трохи більше).
- Додаємо 1 столову ложку лимонного соку.
- Потім додаємо швидкорозчинний желатин (20 г).
- Якщо будете додавати звичайний желатин, то заздалегідь замочіть його у воді.
- Знову збиваємо блендером до однорідності й переливаємо суміш у вогнетривкий посуд.
- Ставимо на водяну баню. Постійно помішувати, чекаємо, щоб розчинився цукор і желатин.
- Після повного розчинення цукру і желатину, знімаємо суміш з вогню. Даємо охолонути (приблизно до 30 градусів).
- За цей час підготуємо форму: застелимо її харчовою плівкою.
- Коли суміш охолола, збиваємо її міксером. Через 2-3 хв, вона стане світліше і збільшить в кілька разів. Збиваємо до стійких піків.
- Перекладаємо суміш у форму. Розрівнюємо і ставимо в холодильник на 1 годину.
- Потім дістаємо і розрізаємо на порції. Поливаємо шоколадом. Можна обваляти в какао або кокосовій стружці.
- Цукерки готові! Дуже смачні й повітряні.
Детальніше можна подивитися у відео: