Ароматні та м’які коржики: просте приготування
Особливість коржиків полягає у їх смаку. У цього десерту смак ніжний, із молочно-ванільними нотками. Іноді зустрічаються рецепти з медом чи какао.
Консистенція коржиків щільна, але не жорстка, з легкою крихкістю. Форма найчастіше кругла, із зубчастим краєм або просто рівна.
Ділюся рецептом приготування:
У миску розбиваємо яйце, висипаємо цукор, ванільний цукор і вливаємо кефір, ретельно перемішуємо компоненти. Висипаємо в суміш соду, вливаємо олію і знову перемішуємо. Поступово в суміш просіюємо борошно з розпушувачем, замішуємо м’яке липке тісто.
Розкачуємо тісто в пласт завтовшки 5-6 мм, ділимо його на невеликі кола. Також можна вирізати коржики із тіста фігурними інструментами для печива. Викладаємо коржики на лист, застелений пергаментом і змащуємо сумішшю молока та яйця. Випікаємо коржики при 180 градусах 20-25 хвилин.
Тісто для фруктового пиріжка