«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

30 років готую, а прес для часнику використовувала неправильно: показую, як треба

Спочатку я, як і багато інших, завжди очищала часник від лушпиння. Але коли в мене в гостях була подруга, вона сказала, що цього робити не потрібно, а одразу класти часточку або дві часнику в прес.

 

В результаті вийде лише м'якоть пікантного часничку. А все лушпиння залишиться всередині «апарата»!

 

 

 

Так що чистити нічого не потрібно і руки не пахнуть часником. Звичайно, помити все одно потрібно буде, але в будь-якому випадку цей варіант швидший і простіший, адже не потрібно возитися з очищенням.

 

Подруга цю хитрість побачила у знаменитого шеф-кухаря Джеймі Олівера. Хоча я думала завжди, що часникодавка є суто радянським винаходом, але виходить, що це не так.

Кухарі всього світу використовують цей кухонний пристрій і при цьому ніхто з них не чистить часник.

І добре, коли потрібно почистити всього кілька зубчиків, але, наприклад, на аджику потрібні кілограми часнику і тоді часнику не замінна!

 

Тож я рекомендую взяти цей спосіб на озброєння, адже він справді працює. Перевірено особисто!

Але цей кухонний інвентар має ще корисні здібності, про які мало, хто знає.

Усі помічали, що на ручці часникодавилки є отвір і виступ з іншого боку? Якщо ні, то подивіться. Так вони призначені для того, щоб видавлювати кісточки з вишень.

А ще за допомогою преса можна не лише видавити часник, а ще й перець горошком. Відразу відчувається чудовий аромат перцю. Декілька горошків потрібно покласти в часникодавилку і потім готувати з роздавленим. Він тоді буде більш ароматним та ядреним.

 

Ще можна давити сук із цибулі, оливки, каперси, якщо вам потрібно для рецепту.

А деякі використовують прес для того, щоб роздавити таблетку, якщо потрібно. Ну і звісно, ​​горіхи. Особливо зручно колоти фундук.

Все буде Україна