- борошно – 250 г
- ванільний цукор – 75 г
- сметана – 100 г
- масло вершкове – 100 г
- розпушувач – 1 ч. л.
Приготування:
- Смeтану змішуємо з м’яким вершковим маслом, цукром, ванільним цукром.
- Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем, додаємо в масу і вимішуємо тісто.
- Робочу поверхню присипаємо мукою, викладаємо тісто і розгортаємо його в пласт, товщиною близько 5 мм.
- Вирізаємо печиво ножем на квадратики або за допомогою формочок.
- Деко застилаємо пергаментом і викладаємо печиво.
НА ЗАМІТКУ
ВИ МОЖЕТЕ ВМОЧИТИ ПЕЧИВО ВЕРХНЬОЮ СТОРОНОЮ В ЦУКОР, ЗМІШАНИЙ З ВАНІЛЬНИМ ЦУКРОМ АБО КОРИЦЕЮ, З ПОДРІБНЕНИМИ ГОРІХАМИ АБО СУХИМ МАКОМ, КУНЖУТОМ, ПОДРІБНЕНИМИ НАСІННЯМ СОНЯШНИКУ І Т.Д.
- Випікаємо близько 20 хвилин при 200 градусах.
НА ЗАМІТКУ
МОЖНА НІЧИМ НЕ ПОСИПАТИ, А РОЗТОПИТИ ШОКОЛАД АБО ЗВАРИТИ ПОВНОЦІННУ ГЛАЗУР І ВМОЧИТИ ПЕЧИВО, ВИКЛАСТИ НА ПЕРГАМЕНТ І ПОСТАВИТИ В ХОЛОДИЛЬНИК ДЛЯ ЗАСТИГАННЯ ШОКОЛАДНОГО ШАРУ. ТАКОЖ МОЖНА ПІСЛЯ ОБМАКУВАНННЯ, ПРИСИПАТИ ТИМИ Ж ГОРІШКАМИ, НАСІННЯМ, ШМАТОЧКАМИ СУХОФРУКТІВ АБО МАКОМ. ВИХОДИТЬ ПРОСТИЙ, АЛЕ СВЯТКОВИЙ ДЕСЕРТ.