«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

30 хвилин і готово. Просте і смачне домашнє печиво Колись мама постійно такі пекла...😋 Смакота. Спогади з дитинства🥰

Інгредієнти:
  • борошно – 250 г
  • ванільний цукор – 75 г
  • сметана – 100 г
  • масло вершкове – 100 г
  • розпушувач – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Смeтану змішуємо з м’яким вершковим маслом, цукром, ванільним цукром.
  2. Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем, додаємо в масу і вимішуємо тісто.
  3. Робочу поверхню присипаємо мукою, викладаємо тісто і розгортаємо його в пласт, товщиною близько 5 мм.
  4. Вирізаємо печиво ножем на квадратики або за допомогою формочок.
  5. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо печиво.

НА ЗАМІТКУ
ВИ МОЖЕТЕ ВМОЧИТИ ПЕЧИВО ВЕРХНЬОЮ СТОРОНОЮ В ЦУКОР, ЗМІШАНИЙ З ВАНІЛЬНИМ ЦУКРОМ АБО КОРИЦЕЮ, З ПОДРІБНЕНИМИ ГОРІХАМИ АБО СУХИМ МАКОМ, КУНЖУТОМ, ПОДРІБНЕНИМИ НАСІННЯМ СОНЯШНИКУ І Т.Д.

  • Випікаємо близько 20 хвилин при 200 градусах.

НА ЗАМІТКУ
МОЖНА НІЧИМ НЕ ПОСИПАТИ, А РОЗТОПИТИ ШОКОЛАД АБО ЗВАРИТИ ПОВНОЦІННУ ГЛАЗУР І ВМОЧИТИ ПЕЧИВО, ВИКЛАСТИ НА ПЕРГАМЕНТ І ПОСТАВИТИ В ХОЛОДИЛЬНИК ДЛЯ ЗАСТИГАННЯ ШОКОЛАДНОГО ШАРУ. ТАКОЖ МОЖНА ПІСЛЯ ОБМАКУВАНННЯ, ПРИСИПАТИ ТИМИ Ж ГОРІШКАМИ, НАСІННЯМ, ШМАТОЧКАМИ СУХОФРУКТІВ АБО МАКОМ. ВИХОДИТЬ ПРОСТИЙ, АЛЕ СВЯТКОВИЙ ДЕСЕРТ.

 

Джерело

Все буде Україна