«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

12 травня – день Мемнона Цілителя

12 травня, православний світ вшановує пам’ять Мемнона Чудотворця. Він все життя багато працював, дотримувався посту та молився. За сподвижницьке життя отримав дар прозорливості та сан ігумена. Він зберіг врожай від сарани, відкрив озеро в пустелі та врятував корабель, який тонув.

В цей день не можна починати нові справи, розв’язувати проблемні ситуації та приймати важливі рішення.

До оточення ставтеся доброзичливо та милосердно.

Сни, які сняться в ніч на 12 травня — віщі й розповідати про них не можна.

Знахарі в цей день займаються приготуванням різноманітних настоянок з лікарських рослин.

В цей день згадують дев’ятьох Кизичеських мучеників, які проповідували християнську віру та загинули за це. Їх мощі володіють чудотворною цілющою силою, а люди в цей день промовляють замовини на позбавлення від дев’яти напастей.

Щоб відвести від родини лихі напасті, треба стати на порозі будинку, повернувшись спиною до вулиці, і тричі прочитати слова:

«Господи, відведи дев’ять стріл від мене — від води, суду і вогню, від петлі, ножа і злодія, від злісного наговору, від посягання на тіло і кров, і від псування на кров. Амінь».

Якщо людина хворіє, рано-вранці на зорі необхідно прочитати над нею наступні слова:

«Прошу тебе, Господи, зроби так, щоб раба Божого (ім’я) не сліпило, не млоїло і не пекло, не ламало, не в’язало, не трясло, з ніг не валило, не морозило і в сиру землю не звело. Міцніше заліза моє слово, адже залізо іржа поїдає, а моє слово і від жита захищає. Закриваю слово моє на 77 замків, запечатую і в море-океан кидаю. Амінь».

На вулиці літають зграями хрущі, чекайте влітку спеку та посуху.

На вулиці раптово піднявся сильний вітер, невдовзі почнуться сильні зливи й триватимуть довго.

Все буде Україна