Одного кабачка і чотирьох невеликих картоплин легко вистачить для приготування ситного пирога, якого вистачить не тільки на сім’ю, а й на нежданих гостей. Готувати будемо на сковороді, але уникнемо зайвого клопоту з замісом тіста.
Нам знадобиться:
- 1 невеликий кабачок,
- цибулина,
- 4 середніх картоплини,
- пару зубчиків часнику,
- 4 яйця,
- олія,
- сіль і перець.
Для начинки потрібні будуть:
- 5 скибочок сиру
- 5 скибочок шинки.
Втім, і це опціонально – можна приготувати ситний пиріг і без них.
Приготування:
Спочатку займемося підготовкою овочів. Ріжемо цибулю, картоплю і кабачок дрібними кубиками. Часник спочатку придавлюємо ножем, а потім дрібно шаткуємо. Тепер всі овочі треба обсмажити. На розігріту сковороду наливаємо олію і викладаємо цибулю. Злегка обсмажуємо цибулю і потім додаємо до не картоплю з кабачком. Смажимо все на середньому вогні до готовності овочів.
В кінці солимо, перчимо і додаємо часник. Перемішуємо, тримаємо на вогні ще півхвилини і знімаємо з вогню. Наступним кроком в миску вбиваємо яйця, солимо і збовтуємо як на омлет. Потім всипаємо в туди ж приготовані овочі і перемішуємо.
Ставимо сковороду на вогонь і змащуємо олією. Викладаємо половину омлету з овочами. Зверху поміщаємо начинку: кладемо скибочки сиру і шинки рівним шаром. І поверх начинки викладаємо другу частину омлету. Зменшуємо вогонь до маленького і накриваємо кришкою.
Ми залишаємо під кришкою на 10 хвилин. Коли краї схопляться, перевертаємо запіканку на іншу сторону за допомогою тарілки. Знову накриваємо кришкою і на малому вогні смажимо ще близько 5 хвилин.
Смачного!