Для приготування варення вам буде потрібно:
апельсинові шкірки - 350г
лимон (сік) - 1/2 шт.
для цукрового сиропу:
цукор - 500г
вода - 500мл
Рецепт приготування варення:
Крок 01
Апельсини приблизно одного розміру вимити під проточною водою, потім обшпарити окропом і витерти насухо паперовими рушниками. Кожен апельсин розрізати на четвертинки. М'якоть з'їсти або використовувати для іншої страви, а із шкірок ретельно зрізати внутрішній білий шар, тому що він надає гіркоту.
Крок 02
Очищені від білої шкірки апельсинові шкірки зважити (досить буде 350-400г) і залити холодною водою. Залишити на ніч.
Крок 03
З замочених шкірок злити воду і нарізати уздовж смужками шириною приблизно 5-7 мм.
Крок 04
Тепер кожну апельсинову смужку згорнути в спіраль, проткнути наскрізь голкою і протягнути нитку до самого кінця. Так вчинити з усіма шкірками апельсинів, щоб у вас вийшло кілька ниток бус.
Крок 05
Скласти апельсинові намиста в підходящу за обсягом каструлю з водою, довести до кипіння, зменшити вогонь до середнього і варити 20 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, злити гарячу воду, знову залити холодною, довести до кипіння і варити ще 20 хвилин. Повторити 3-4 рази.
Крок 06
Перекласти апельсинові завитки в друшляк і дати стекти воді.
Крок 07
Приготувати цукровий сироп. Розвести в каструлі з водою цукор, довести до кипіння, знизити вогонь і варити 1-2 хвилини.
Крок 08
Покласти в цукровий сироп намиста - на нитці або попередньо знявши з неї. Якщо побоюєтеся, що завитки розкрутяться, то нитку краще не видаляти. Проварити апельсинові завитки на середньому вогні 30 хвилин.
Крок 09
Дати апельсиновим шкіркам охолонути в сиропі, потім видавити в каструлю сік лимона, довести до кипіння, зменшити вогонь до середнього і варити ще 30 хвилин. Залишити апельсинові шкірки в сиропі до повного охолодження. Перекласти на пекарській папір, щоб стік надлишок сиропу, а потім розкласти по банках. Зберігати в банках або контейнерах з кришкою до місяця. Може бути і довше, але нам не вдалося перевірити. Всі з'їли. Смачного!