Сирник “Кучерявий”. Рецепт приготування
Необхідні інгредієнти:
Тісто
- 1 яйце;
- 100 г масла;
- 1 п. ванільного цукру;
- 100 г цукру;
- 1 ч.л. порошку для печива;
- 200-300 г муки;
- 0,5 ст.л. какао;
- дрібка солі.
Начинка
- 1 кг сиру;
- 2 ст. цукру;
- цедра 1 лимона;
- 2 ст.л. крохмалю;
- 2 ст.л. манки;
- 3 ст.л. сметани (22%);
- 2 яйця;
- 5 крапель ванільного екстракту;
- форма діаметром 24-26 см.
Рецепт приготування:
Із поданих інгредієнтів замісіть м’яке, еластичне тісто. Розділіть навпіл. В одну частину додайте какао, вимішайте. Біле тісто поставте у холодильник на 15 хв., шоколадне – у морозильну камеру, допоки не замерзне.
Зробіть начинку: сир збийте міксером, додайте яйця, цукор, цедру і сік лимона, крохмаль, манку, сметану, ванільний екстракт та збийте ще раз до однорідної маси.
Охолоджене біле тісто розкачайте, викладіть у форму, проколіть його в декількох місцях, вилийте сирну начинку, зверху натріть на великій тертці замерзле шоколадне тісто. Печіть у розігрітій до 170º духовці 1 годину 20 хвилин.
Поради:
- Після випікання залиште сирник до повного вистигання, інакше він розвалиться.
- Кількість цукру і соку лимона можна збільшити або зменшити. Сирну начинку можна робити так, як вам заманеться.
