«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Сирна запіканка з тертими яблуками і корицею

На відміну від звичайної сирної запіканки, ця більше нагадує пиріг. І все через додавання в сирну масу тертого яблука. З іншого боку рецепт приблизно такий же як десятки інших смачних запіканок з сиру з фруктовими і ягідними добавками. Надзвичайно ніжний та вишуканий смак, а завдяки секретному інгрідієнту запіканка просто тане у роті!

Для приготування запіканки вам буде потрібно:
яйце - 3 шт.
манка - 1 стакан
сир (бажано домашній) - 700г
молоко - 1 стакан
яблука (великі) - 3 шт.
цукор - 2 склянки
вершки (жирні) - 1 стакан
кориця мелена - 1 ст. л.
оливкова олія - ​​2 ст. л.
масло вершкове - 50г.
Рецепт приготування запіканки:
Крок 01
Перекладіть сухий, жирний сир в чашу блендера, влийте до нього молоко і ретельно збийте. Повітряну масу перекладіть в миску, додайте до неї яйця і цукор.

Крок 02
Ретельно перемішайте сир і додані до нього продукти. Потім всипте в отриману масу манку і викладіть жирні вершки. Ще раз перемішайте компоненти. Миску з сирною основою відставте в сторону хвилин на 15, щоб манка встигла набрякнути.

Крок 03
Поки основа запіканки настоюється, займіться підготовкою яблук. Вимийте їх, зніміть шкірку і натріть на крупній тертці. Вершкове масло розтопіть. Перекладіть терті яблука і вершкове масло до сирної маси. Притрусіть меленою корицею і перемішайте.

Крок 04
Перекладіть в змащену олією форму. При бажанні можете замінити її вершковим маслом. Поставте форму з тістом в попередньо розігріту до 180С духовку на 45 хвилин. Коли десерт підрум'яниться, вимкніть духовку, а форму залиште до повного охолодження.

Крок 05
Сирну запіканку з тертими яблуками дістаньте з духовки, наріжте на невеликі шматочки і подавайте до столу. При бажанні десерт можна полити полуничним або малиновим джемом або сметаною. Смачного!

Все буде Україна