Для приготування запіканки вам буде потрібно:
сир (жирність 3-5%) - 600г
ягіди (шовковиці) - 300г
молоко - 1 стакан
манка - 100г
яйце - 1 шт.
ванілін - за смаком
розпушувач - 1/2 ч.л.
Рецепт приготування запіканки:
Крок 01
Насамперед сир потрібно перекласти в ємність для приготування тіста і додати до нього яйце.
Крок 02
Туди ж всипати манну крупу і ретельно все перемішати, щоб всі сирні грудочки перетворилися в єдину пастоподібну масу.
Крок 03
Після цього потрібно додати молоко.
Крок 04
І добре перемішати тісто. У готову масу всипати ванілін і розпушувач і ще раз перемішати. Тісто виходить рідким і тягучим.
Крок 05
Одну його частину виливаємо в скляну форму для запікання.
Крок 06
Зверху викладаємо великі ягоди шовковиці. Можна покласти побільше, щоб вийшло кілька шарів, тоді запіканка придбає ще більшу ягідну кислинку.
Крок 07
Зверху на ягоди необхідно вилити другу частину сирного тіста. Форму з масою відправити в розігріту до 180С духовку на 15-20 хвилин. Час від часу перевіряти готовність запіканки, наколюючи її зубочисткою. Після приготування відключити піч і дати запіканці трохи постояти в закритій духовці. Смачна сирна запіканка з шовковицею готові. Смачного!