Швидкий і легкий рецепт, як засолити скумбрію

25 грудня 2020 р. 21:40

Ну хто не любить оселедець?! Це універсальна страва, яку можна куштувати і в свята, і в піст, і на Новий рік, і влітку (тільки потрібно обачно обирати рибу в спеку). Тому сьогодні пропонуємо легкий і швидкий рецепт приготування смачної скумбрії.
Інгредієнти:

  • 2 свіжі скумбрії
  • 2 цибулини
  • 1 лайм
  • 3-4 ст. ложки олії
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 лаврових листки
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 5 горошин чорного перцю
  • 2 бутони гвоздики
  • 5 ст. ложок солі
  • 1 л. води.


Перед приготуванням:

- рибу потрібно вибирати жирну, пружну, з характерним приємним запахом, без жовтизни, плям і пошкоджень;
- сіль слід використовувати звичайну крупну, кухонну, а не йодовану;
- для засолювання підійде і свіжа риба, і морожена.

Риба буде готова за 10 годин!

Приготування:

Перед тим, як солити скумбрію, випатрай рибу, гарненько промий і обсуши. Ікру або молоки краще не викидати, а залишити для засолювання. Потім відріж голови і хвости, зніми шкуру, відокрем хребет із кістками і плавниками і поріж філе порційними шматочками.

Приготуй розсіл. Для цього скип'яти воду, додай у неї сіль, цукор, спеції і провари 3 хвилини. Вимкни вогонь і дай розсолу настоятися під кришкою не менше 10 хвилин. Потім остуди розсіл до кімнатної температури.

Виклади скумбрію в скляний або емальований посуд, залий остиглим розсолом, зверху поклади груз. Постав засолену скумбрію в холодильник на 10 годин або на ніч.

Цибулю поріж тонкими кільцями. З лайма видави сік.

Скумбрію дістань із розсолу, зверху виклади кільця цибулі, скропи соком лайма і полий олією.

Подавай солону скумбрію з паруючою відвареною картопелькою, овочевим салатом або просто шматочком запашного чорного хліба.

Смачного!

Читайте також