«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ШОКОЛАДНО-ВИШНЕВИЙ ТОРТ

Швидкий тортик на основі шоколадного бісквіта, з начинкою зі сметани та вишні у власному соку. Можна приготувати бісквіт в мультиварці.

ПРОДУКТИ (на 7 порцій)

Яйця - 5 шт.
Цукор - 250 г (160 г в тісто + 90 г в крем)
Ванільний цукор - 10 г
Какао - 2 ст. л
Сода - 1/2 ч. Л
Сік лимона - 2 ст. л
Борошно - 160 г
Сметана 20% - 300 г
Вишня - 3 ст. л
Кориця - 1/2 ч. Л.

ПРИГОТУВАННЯ

Відокремити білки від жовтків. Збити білок спочатку з дрібкою солі, після додати поступово половину цукру з ванільним цукром, збивати до стійких піків. Просіяти два рази борошно з какао, для того, щоб наситити борошно киснем. Додати до збитих білків борошно з какао, розтертий жовток з цукром. В окремій місткості погасити соду лимоном. Вилити суміш в тісто, перемішати, дати постояти хвилин зо дві — три.

За допомогою ложки вигребти середину бісквіта, залишити бортики завширшки приблизно 0,5-1 см, і дно, теж близько 1 см. Так само чинимо і з "шапкою". М'якуш не викидаємо, залишаємо її. Коржі просочуємо соком вишні, приблизно 3 ст. л. В середину виливаємо заздалегідь підготовлений крем - сметана, перетерта з цукром і корицею. Викладаємо вишню і м'якуш, яка залишилася з середини бісквіта, кришимо її поверх. Після накриваємо "шапкою". Відправляємо в холодильник не менше, ніж на 3 години, а краще на ніч.

Готовий торт посипаємо цукровою пудрою і какао, використовуючи трафарет (за бажанням).

Все буде Україна