«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Шоколадно-бананові панкейкі

Готуються дуже легко та швидко, а смак просто неперевершений!

Для приготування панкейків вам знадобиться:

 молоко - 230 мл
 яйце - 1 шт.
 борошно - 200г
 цукор - 35г
 банан - 1 шт.
 сіль - 1/3 ч.л.
 розпушувач для тіста (пекарський порошок) - 5г
 какао - 30г
 рослинне масло - 20г.
 Рецепт приготування:

  Крок 01
 У глибокій мисці відповідного обсягу змішати цукор і яйце.  Ретельно збити до невеликої піни і повного розчинення цукру.

 Крок 02
 Додати до цукрово-яєчної суміші рослинну олію.  Ці панкейкі від оладок відрізняються сухим способом приготування, тобто на сухій сковороді.  Тому олію слід додати безпосередньо в тісто.

 Крок 03
 Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і сіллю.  Якщо немає розпушувача, можна звернутися до класичного способу і замінити пекарський порошок на соду, гашену 9% оцтом.  Ретельно розмішати борошно.  Ввести в отриману суміш молоко кімнатної температури.  Просіяти какао через ситечко, перемішати тісто міксером до повного розчинення грудочок.

 Крок 04
 Настала черга банана.  Його необхідно почистити, розім'яти стиглу м'якоть вилкою.

 Крок 05
 У цьому рецепті був використаний блендер для повноцінного змішування.  Бананова маса вийде однорідною і повітряною.

 Крок 06
 Ввести бананове пюре до решти тіста.  Ретельно розмішати до однорідної маси.  Тісто для шоколадно-бананових панкейкїв готове.  Воно повинно бути середньої густоти, легко стікати з ложки.  Це забезпечить легку роботу з ним, зручний розподіл на сковороді і для більш рівної форми в готовому вигляді.

 Крок 07
 Процес випікання млинців простий.  Для початку потрібно на максимальному вогні добре розігріти суху сковороду без використання рослинної олії.  Потім вогонь зменшити до середнього, щоб поверхня панкейка не горіла, і середина рівномірно пропеклась.  Викладати тісто на сковороду зручно столовою ложкою, трохи поправляючи тісто, надаючи панкейку правильну форму.

 Готуються млинці швидко.  Час для перевертання панкейків визначається по поверхні: коли на ній з'являться бульбашки, то млинець пора перевертати.  В середньому кожна сторона випікається не довше ніж 40-50 секунд.  Шоколадно-бананові панкейкі готові.  Смачного!

Все буде Україна