Шоколадний тертий сирник
Тобі знадобляться:
- сир – 500 г
- цукор – 2/3 склянки
- яйця – 3 шт.
- цедра лимона – 1 шт
- крохмаль – 1 ст. л.
- в’ялена журавлина
- вершкове масло – 80 г
- цукор – 1/3 склянки
- борошно – 2/3 склянки
- какао – 2 ст. л.
Приготування:
Розітри сир, цукор та яйця. Додай крохмаль, цедру лимона та ретельно змішай. Повинна вийти пишна однорідна кремоподібна маса. Додай журавлину.
Для приготування штрейзеля, розітри на терці вершкове масло, додай борошно, цукор і какао, змішай до однорідності.
Запікання:
На дно форми для запікання виклади половину шоколадного штрейзеля, зверху – сирну масу. Розрівняй все лопаткою та накрий другою половиною штрейзеля.
Випікати 45 хвилин при 190°C.
Після приготування, сирник потрібно остудити, не виймаючи форми та настояти близько 5-6 годин.