Для приготування пасти вам буде потрібно:
горіхи волоські (очищені) - 300г
мед - 40г
какао порошок (10-12% масла) - 40г
вода - 70-150 мл.
Рецепт приготування пасти:
Крок 01
Очищені волоські горіхи висипаємо на суху (без масла) сковороду і ставимо на вогонь. Їх потрібно підсмажити до злегка коричневого кольору. Тепер пересипаємо підсмажені горіхи в будь-яку ємність і залишаємо до повного охолодження. За бажанням можна повністю очистити горіхи від лушпиння.
Крок 02
Смажені горіхи перекладаємо в чашу блендера. Кожну жменю злегка тремо в руках, позбавляючись від гіркого лушпиння.
Крок 03
Включаємо блендер на повну потужність на 5-7 хвилин. Перетворюємо горіхи в густу жирну масу.
Крок 04
Додаємо какао і мед.
Крок 05
Знову перемішуємо з допомогою блендера.
Крок 06
Вливаємо воду в маслянисту суміш. Ще раз добре перемішуємо 5 хвилин. Чим менше води, тим густіше консистенція шоколадного десерту.
Крок 07
Перекладаємо шоколадно-горіховий десерт в суху банку з кришкою і зберігаємо в холодильнику. Шоколадна паста з волоських горіхів готова. Можна подавати з печивом або хлібом. Смачного!