Такий легкий десерт дуже до речі в літню спеку. Коли пригостила цим парфе мою давню подругу з Марселя, вона вигукнула: «C’est magnifique! Чудовий десерт!» Неможливо встояти, і на все про все піде максимум 30 хвилин.
Parfait в перекладі з французької означає «ідеальний». Ця страва – гордість французької кухні!
Інгредієнти:
- 500 г полуниці
- 2 яйця
- 1-1,5 ст. л. меду
- 300 мл вершків (30% -ї жирності)
- листочки м’яти для прикраси
Приготування:
Вимий полуницю і збий її за допомогою блендера, потім перетри через сито.
Відділи білки від жовтків. Кожен з компонентів буде збиватися окремо!
Збий білки за допомогою міксера. Жовтки збивай на водяній бані за допомогою віночка.
Змішай білок з медом, збивай за допомогою блендера хвилини 3. У зручній ємності з’єднай білки з жовтками.
Збий вершки, а потім з’єднай їх з полуничним пюре.
У зручній ємності змішай вершково-полуничне пюре з білково-жовткова масою.
Вилий отриману масу в келихи, прикрась полуницею і м’ятою. Подавай полуничне парфе холодним.
Ось і все, десерт з полуницею і медом готовий. Приємного апетиту! Зверни увагу, що в холодильнику такий десерт може зберігатися не більше доби.