«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пісочний пиріг з гарбузом: соковита начинка і хрустке тісто

Що може бути смачніше, ніж осінній пиріг з гарбузом? Начинка може бути будь-якою, але з гарбузом випічка буквально тане в роті. Та головне – готується пиріг без зайвих зусиль. Тому можна навіть ввечері, після роботи, потішити своїх рідних.

Продукти:

  • 200 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 90 г цукру;
  • 90 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • щіпка солі.

Начинка:

  • 500 г гарбуза;
  • 70 г цукру;
  • 1 ч. л кориці;
  • ¼ ч. л імбиру.

Як готувати:

  1. З’єднати просіяне борошно, розпушувач, цукор. Перемішати.
  2. Холодне вершкове масло нарізати кубиками і додати до сухих інгредієнтів. Перетерти в дрібну крихту.
  3. Яйце збити з дрібкою солі. Потім додати до крихти і замісити тісто. Розділити його на дві частини (основу і для верху). Меншу частину тіста прибрати в морозильну камеру, а більшу розподілити рівним шаром по дну форми. Форму з тістом поставити в холодильник.
  4. Рекомендується дно і боки форми застелити пергаментом.
  5. Гарбуз натерти на тертці або подрібнити в блендері. Додати цукор, корицю, імбир і перемішати.
  6. Начинку викласти на тісто, зверху натерти заморожений шматочок тесту.
  7. Випікати 45-50 хвилин при 180 ℃.

Цю випічку точно оцінять ваші рідні.  Ароматний  і ніжний пиріг – відмінна альтернатива магазинному печиву.

Все буде Україна