Пісочний пиріг з гарбузом: соковита начинка і хрустке тісто
Що може бути смачніше, ніж осінній пиріг з гарбузом? Начинка може бути будь-якою, але з гарбузом випічка буквально тане в роті. Та головне – готується пиріг без зайвих зусиль. Тому можна навіть ввечері, після роботи, потішити своїх рідних.
Продукти:
- 200 г борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 90 г цукру;
- 90 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- щіпка солі.
Начинка:
- 500 г гарбуза;
- 70 г цукру;
- 1 ч. л кориці;
- ¼ ч. л імбиру.
Як готувати:
- З’єднати просіяне борошно, розпушувач, цукор. Перемішати.
- Холодне вершкове масло нарізати кубиками і додати до сухих інгредієнтів. Перетерти в дрібну крихту.
- Яйце збити з дрібкою солі. Потім додати до крихти і замісити тісто. Розділити його на дві частини (основу і для верху). Меншу частину тіста прибрати в морозильну камеру, а більшу розподілити рівним шаром по дну форми. Форму з тістом поставити в холодильник.
- Рекомендується дно і боки форми застелити пергаментом.
- Гарбуз натерти на тертці або подрібнити в блендері. Додати цукор, корицю, імбир і перемішати.
- Начинку викласти на тісто, зверху натерти заморожений шматочок тесту.
- Випікати 45-50 хвилин при 180 ℃.
Цю випічку точно оцінять ваші рідні. Ароматний і ніжний пиріг – відмінна альтернатива магазинному печиву.