Для приготування печива вам буде потрібно:
вершкове масло - 60-70г
сметана (будь-якої жирності) - 100г
цукор - 100г
какао-порошок - 25г
борошно - 200г
розпушувач
кава розчинна - 25г.
Рецепт приготування печива:
Крок 01
Попередньо поставте чашку з вершковим маслом в тепле місце. Коли воно стане м'яким, його буде легко розтирати ложкою. Додати до м'якого масла цукор і гарненько розтерти.
Крок 02
Візьміть ложку розчинної або сублімованої кави. Розчиніть її в невеликій кількості гарячої води (можна замінити молоком). Рідини потрібно взяти буквально кілька мілілітрів. У чашці змішайте сметану, какао, цукрово-масляну суміш. Вилийте туди кавову рідину.
Крок 03
Всі продукти добре змішайте інтенсивними рухами. Досягніть однорідності кольору.
Крок 04
Потім в чашку висипте борошно, просіяне і змішане з розпушувачем. Вимісити тісто. Воно повинно вийти в міру м'яким.
Крок 05
З тіста потрібно зліпити овальні об'ємні коржі невеликого розміру (приблизно 2х4 см). В середині коржа зробіть ребром ложки подовжню смужку. Випікайте кавове печиво на деку, застеленому пекарським папером, при 180С 15-25 хвилин. Коли з'явиться характерний запах, дістаньте одну штучку і перевірте готовність, поламавши її. Готове кавове печиво перекласти на блюдо і дати охолонути.