Літом в розпалі сезон груш. І не відзначити це оригінальним фруктовим десертом неможливо. Тим більше що він дуже простий і незвично смачний. Отже, приготувати медові груші в листковому тісті дуже просто.
Вам знадобляться:
- 4 стиглі і солодкі груші,
- лист листкового тіста,
- 4 склянки води,
- 2 склянки цукру,
- 1 склянка меду,
- половина лимона,
- стручок ванілі,
- 3 палички кориці,
- 6-8 штук гвоздики.
Приготування:
Зніміть шкірку з груш. У середній каструлі розведіть цукор і мед у воді. Доведіть до кипіння на середньому вогні.
Як тільки цукор розчинився, викладіть груші, стручок ванілі, половину лимона, корицю і гвоздику. Відваріть груші (поки вилка легко не буде протикати фрукти). Це може зайняти 20-40 хвилин, в залежності від стиглості груш.
Духовку нагрійте до 190 градусів. Коли груші стануть м’якими, дістаньте їх з каструлі і злегка остудіть.
Тісто наріжте на неширокі смужки. Повністю оберніть остиглі груші в тісто. Закріпіть тісто за корінець.
Викладіть груші на деко, застелене пергаментним папером, і випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
На невеликому вогні закип’ятіть сироп і вилийте його в тарілку. Прямо на сироп викладіть грушу і подавайте.