Ми підсіли на цю випічку! Готую мало не кожен день, замість обридлих пиріжків

19 червня 2021 р. 23:50

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода тепла, 400 мл;
  • цукор, 2 ч.л;
  • сіль 1 ч.л.;
  • дріжджі свіжі, 25 г або сухі, 2 ч.л;
  • олія, 100 мл;
  • борошно, близько 670 г.

Для приготування часникового олії потрібно:

  • часник, 4 зубчики;
  • олія, 50 мл;
  • кріп, пучок;
  • сир будь-який, можна сулугуні, 150 г.

Процес приготування

У теплій воді розводимо цукор і дріжджі, залишаємо на 10 хвилин.

Всипаємо сіль і вливаємо олію, помішуємо.

Всипаємо більшу частину просіяного борошна і вимішуємо тісто.

Якщо необхідно досипаємо борошно і вимішуємо м’яке тісто.

Накриваємо його і ставимо в тепле місце на 1 годину.

Для соусу змішуємо олію з подрібненим кропом і пропущеним через прес часником, сіллю.

Тісто ділимо на шматочки і скочуємо в колобки, які злегка притискаємо і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин.

Тепер притискаємо колобки руками в коржі і змащуємо часниковим соусом за допомогою силіконового пензлика. Зверху посипаємо тертим сиром.

Випікаємо близько 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Такі часникові булочки відмінно поєднуються з червоним та зеленим борщем, будь-яким супом і другими стравами.

За матеріалами

Читайте також