Мариновані печериці у власному соці, чудово інтегруються, як закуска на святковий чи буденний стіл.
Такі печериці, ми не маринуємо на зиму, оскільки печериці практично завжди є на полицях магазинів і їх в будь-який час можна купити. Цей рецепт для того, щоб замаринувати, і через кілька годин, чи на наступний день, вже споживати.
Для таких маринованих печериць, краще вибирати маленькі грибочки. Вони ціленькі помістяться у банку і вигляд їх буде естетичним.
Після того, як ви хоч раз їх зготуєте, більше ніколи не захочете купувати магазинні мариновані печериці.
Інгредієнти
ПОРЦІЙ: 4
- печериці – 600 г.
- олія – 100-120 мл.
- оцет – 60 мл.
- цукор – 1 столова ложка
- духмяний перець – 6 шт.
- чорний перець горошком – 6 шт.
- гірчиця в зернах – 0,5 чайної ложки
- сіль – 1 чайна ложка
- лавровий лист – 3 шт.
- часник – 3 зубчики
Приготування:
1. Миємо печериці
Перед маринуванням ми звісно добре миємо наші грибочки. Промиваємо гриби під проточною водою. Можна кожний гриб продивитися і руками добре потерти, щоб про всяк випадок нічого не залишалося. Якось чистити їх не потрібно, шапку не чіпаємо. Можна де-не-де повідрізати ніжки, якщо мають не естетичний вигляд чи вони вам просто не подобаються.
Відкидаємо їх на друшляк і даємо стекти.
2. Готуємо маринад
На не дуже розігріту пательню вливаємо звичайну рафіновану соняшникову олію, десь біля 100-120 мілілітрів. Додаємо 60 мілілітрів дев’ятивідсоткового оцту. Кидаємо одну столову ложку цукру та духмяний перець. І починаємо поступово розмішувати, поки прогрівається наша пательня.
3. Додаємо гірчицю
Додаємо чорний перець горошком, пів чайної ложки гірчиці в зернах. І продовжуємо робити нашу насичену емульсію для маринування.
Також додаємо чайну ложку солі з вершечком і ще 2-3 лаврові листки.
Тепер потрібно розмішувати, щоб сіль цукор розчинилися в рідині. Продовжуємо легко помішувати, заодно з’єднуючи олію з оцтом.
4. Додаємо печериці
Коли маринад почне легенько кипіти, додаємо наші грибочки.
До грибів відразу засипаємо часник, який ми перед тим нарізали на пластинки. Потрібно приблизно 3 середні зубчики часнику.
Тепер добре перемішуємо, щоб розподілити часник по площині і рівномірно розподілити гриби по поверхні пательні.
5. Готуємо печериці
На середньому вогні готуємо приблизно 5-8 хвилин, не більше, щоб наші гриби не розварилися.
Гриби не потрібно постійно помішувати, варто робити паузи. Гриби в цей час пускають свій сік і доповнюють маринад.
Коли гриби поварилися, виключаємо і вони мають, ось так прямо в цьому маринаді охолоджуватися.
6. Перекладаємо печериці
Коли печериці вистигли, перекладаємо в стирилізовану банку, яку хвилину-дві потримали над носиком чайника. Хоча, якщо ви їх будете їсти на наступний день, чи навіть через три дні, то цього можна не робити.
В кінці, коли всі гриби опинилися в банці, стараємось помістити всі приправи, які залишилися на пательні, щоб гриби продовжували набирати смак і до того ж це дуже апетитно виглядає в банці. І, звичайно, доливаємо потрібну кількість маринаду.
Банку закриваємо кришкою і ставимо в холодильник.
Детальніше у відео рецепті:
Печериці в цьому маринаді виходять дуже смачні та гарно виглядають на тарілці. Тверденькі, ароматні, в міру солоні та в міру кислі. Такі грибочки можуть бути використані для різних бутербродів, салатів і навіть піци.
За матеріалами: besahy.com