Маківник до свят. У 100 разів краще за торт!

08 січня 2021 р. 22:01

Якщо ви хочете приготувати на свято щось цікавіше за торт, спечіть маківник. Це розкішний галицький пляцок, який вам обовязково сподобається!

Маковий пляцок рецепт
 

Тісто:

-125 г масла,
-2 яйця,
-100 г цукрової пудри,
-150 г борошна,
-1 ч. ложка розпушувача.

 
Макова маса:
-3 скл. маку,
-4–5 яєць,
-300 г цукрової пудри,
-220 г масла,
-1,5 ст. ложки манки або крохмалю,
-сік лимона
-Форма 23Х37 см.

Рецепт приготування:
Масло розтерти з пудрою, додати жовтки, вимішати та всипати борошно з розпушувачем. Замісити тісто, насамкінець додати збиті білки. Викласти на деко, посипати сухарями. Зверху викласти макову начинку (мак запарити та перемолоти, додати всі інгредієнти).
Випікати за температури 180–200 градусів. Випікати
40-60 хв. до сухої палички. Охолоджений полити шоколадом (по 6 ст. ложок сметани, цукру і какао підігріти, щоб розчинився цукор, додати 100 г масла, перемішати і зняти з вогню). Виходить маківник вагою 1,8 кг.

Читайте також