Для приготування курки вам буде потрібно:
курка (грудка, стегно і гомілка) - 500г
перець чорний (горошком) - 3-4 шт.
сіль - 5г
лавровий лист - за смаком.
Рецепт приготування курки:
Крок 01
Для приготування тушонки в автоклаві підберіть банки невеликого обсягу, наприклад, півлітрові, і обов'язково однакові по висоті. Ретельно промийте з содою банки і кришки.
Курку розрізати на невеликі шматочки. Для тушонки візьміть грудку, стегна і гомілку. Курячі шматочки, де багато кісток для тушонки краще не використовувати.
Крок 02
Розкладіть шматки м'яса в баночки таким чином, щоб до кришки залишалося приблизно 2 см.
Крок 03
У кожну банку насипте чайну ложки солі.
Крок 04
Покладіть на смак горошинки перцю і лавровий лист.
Крок 05
Щільно закрутіть банки кришками. Встановіть банки в автоклав. Залийте воду в автоклав так, щоб вона була вище банок на 3-4 см. Закрийте кришку апарату і поставте на вогонь.
Крок 06
Під час роботи автоклава обов'язково тримайте під контролем температуру і тиск. Як тільки температура досягне 110-115С, відрегулюйте нагрів так, щоб температура була постійно 110С, тиск не більше 0.8 Амт. Стерилізують банки протягом 25-30 хвилин.
Крок 07
Вимкніть плиту, кришку автоклава не відчиняйте. Коли температура в автоклаві досягне 40С, злийте воду і дістаньте банки. Переверніть банки з курячою тушонкою кришкою вниз і витримайте їх в такому положенні 12 годин. Після чого приберіть тушонку в холодне місце на зберігання. Правильно приготовлена тушонка може зберігатися до 3 років. Смачного!
Всього лише один інгрідієнт і кілька спецій, а виходить просто дивовижна страва, яка збережеться на кілька років і не раз виручить вас, коли на приготування зовсім мало часу!