Курка у власному соку в банці

10 грудня 2020 р. 20:01

Домашня тушонка безперечно набагато смачніша своїх магазинних аналогів. Тушонка виручить, коли у вас мало часу на приготування обіду або вечері, на дачі, в поході, на риболовлі або в далекій поїздці. З тушонки можна і супчик зварити, і відварити макарони або крупу, приготувати ситне блюдо на друге. Для приготування м'ясних консерв можна використовувати практично будь-яку птицю - курку, качку, індичку. За бажанням до м'яса додають моркву або цибулю, з спецій найкраще використовувати чорний перець

Для приготування курки вам буде потрібно:
курка (грудка, стегно і гомілка) - 500г
перець чорний (горошком) - 3-4 шт.
сіль - 5г
лавровий лист - за смаком.
Рецепт приготування курки:
Крок 01
Для приготування тушонки в автоклаві підберіть банки невеликого обсягу, наприклад, півлітрові, і обов'язково однакові по висоті. Ретельно промийте з содою банки і кришки.

Курку розрізати на невеликі шматочки. Для тушонки візьміть грудку, стегна і гомілку. Курячі шматочки, де багато кісток для тушонки краще не використовувати.

Крок 02
Розкладіть шматки м'яса в баночки таким чином, щоб до кришки залишалося приблизно 2 см.

Крок 03
У кожну банку насипте чайну ложки солі.

Крок 04
Покладіть на смак горошинки перцю і лавровий лист.

Крок 05
Щільно закрутіть банки кришками. Встановіть банки в автоклав. Залийте воду в автоклав так, щоб вона була вище банок на 3-4 см. Закрийте кришку апарату і поставте на вогонь.

Крок 06
Під час роботи автоклава обов'язково тримайте під контролем температуру і тиск. Як тільки температура досягне 110-115С, відрегулюйте нагрів так, щоб температура була постійно 110С, тиск не більше 0.8 Амт. Стерилізують банки протягом 25-30 хвилин.

Крок 07
Вимкніть плиту, кришку автоклава не відчиняйте. Коли температура в автоклаві досягне 40С, злийте воду і дістаньте банки. Переверніть банки з курячою тушонкою кришкою вниз і витримайте їх в такому положенні 12 годин. Після чого приберіть тушонку в холодне місце на зберігання. Правильно приготовлена ​​тушонка може зберігатися до 3 років. Смачного!

Всього лише один інгрідієнт і кілька спецій, а виходить просто дивовижна страва, яка збережеться на кілька років і не раз виручить вас, коли на приготування зовсім мало часу!

Читайте також