Для приготування вам знадобиться:
курячі гомілки - 1 кг
сіль за смаком
каррі (порошок) - 1 ч.л.
для сирного панірування:
борошно - 2 ст.л.
панірувальні сухарі - 7-8 ст.л.
тертий сир (твердих сортів) - 7-8 ст.л.
яйце - 2 шт.
сіль за смаком
олія рослинна для смаження.
Рецепт приготування:
Крок 01
Курячі ніжки промити під проточною водою, обсушити паперовими рушниками і скласти в миску відповідного обсягу. Посипати курятину сіллю, готовою сумішшю каррі і перемішати, щоб спеції рівномірно розподілилися по курячій шкірці.
Крок 02
Паніровку краще зробити з підсмаженого на сковороді або підсушеного в духовці білого хліба (кірочок). Скласти підсушений хліб в пакет і кілька разів добре пройтися по ньому качалкою. Пересипати отримані хлібні крихти в окрему миску.
Крок 03
Твердий сир натерти на дрібній тертці.
Крок 04
Змішати тертий сир з хлібними крихтами. Панірування для курячих гомілок готове.
Крок 05
Кожну курячу гомілку обваляти в борошні.
Крок 06
Потім опустити у збите з сіллю яйце.
Крок 07
І обваляти в сирній паніровці.
Крок 08
У сковороді розігріти олію і обсмажити на ньому курячі гомілки в паніровці до золотистої скоринки, перевертаючи кілька разів під час смаження.
Крок 09
Розігріти духовку до 180С. Деко застелити пекарським папером, розкласти в один шар, залишаючи інтервал, курячі гомілки в сирній паніровці і запікати 20-25 хвилин до повної готовності курятини. Час запікання приблизний, тому що у всіх духовки різні. Готові курячі ніжки в хрусткій сирній паніровці подавати до столу гарячими з соусом до смаку. Смачного!