Як спекти класичну яблучну шарлотку

20 березня 2020 р. 22:49

Шарлотка за нашим рецептом виходить дуже смачною і ніжною, з тонким ароматом кориці. Таку можна поставити і на святковий стіл, якщо прикрасити її цукровою пудрою і листочками м'яти.

Час приготування:
1 година

Калорійність:
191 ккал на 100 г

Інгредієнти:

3 яйця
200 г цукру
3-4 яблука
160 г борошна
Мелена кориця – до смаку
Вершкове масло для змащування форми

Спосіб приготування:

Яєчні білки відокремити від жовтків і приберіть в холодильник. Залиште їх там мінімум на 15 хвилин, тому що саме охолоджені білки потім буде легше збити в міцну піну.
Жовтки збийте міксером. Потім поступово додайте 100 г цукру. Збивайте до отримання пишної маси кремоподібній однорідної консистенції.
Яблука вимийте і розріжте на половинки. Видаліть серцевини з насінням. За бажанням, плоди можна очистити. М'якоть наріжте маленькими кубиками.
Охолоджені білки дістаньте з холодильника і збийте міксером в міцну піну. Поступово, не припиняючи працювати міксером, додайте 100 г цукру. Збивайте до гострих піків.
На жовткову солодку масу просійте через дрібне сито борошно з меленою корицею. Швидко перемішайте до отримання гладкого, не дуже густого тіста.
Додайте збиті з цукром білки. Швидко перемішайте, щоб тісто зберегло пишність і не стало занадто щільним. Духовку нагрійте до 180 ° С.
Форму діаметром 20 см змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Рівномірно розподіліть по дну підготовлені шматочки яблук.
Залийте яблука тістом, намагаючись, щоб воно розподілилося рівномірно. Випікайте, не відкриваючи дверцята духовки, протягом 20-30 хвилин. Яблучний пиріг повинен стати красивого золотистого кольору.

Читайте також