Як приготувати панкейки?
Інгрідієнти:
- молоко 210 г (мл)
- яйце 1 шт.
- борошно 200 г
- розпушувач 5 г (1 ч. ложка)
- масло рослинне 25 г (2 ст. ложки)
- цукор 30 г (2 ст. ложки)
- сіль 2-3 г (1/2 ч. ложки)
Приготування:
У ємність вибиваємо яйце, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо міксером або просто вінчиком до однорідного стану і повного розчинення цукру і солі. Додаємо молоко, перемішуємо. Наливаємо рослинне масло і знову добре перемішуємо. Додаємо просіяні борошно з розпушувачем в ємність з тістом. Перемішуємо до однорідності, але намагаємося працювати швидше. Все, тісто готове, воно виходить не дуже густе і досить добре тече. Смажити панкейкі слід відразу.
Смажити будемо на сухій сковороді без масла, саме завдяки цьому млинчики виходять такі рівномірно рум'яні і гладкі. Наливаємо тісто на гарячу сковороду. Лийте тісто в середину млинчика, воно буде саме розтікатися.
Якщо знизу панкейк вже починає підгоряти, а зверху ще зовсім рідкий - знижуйте вогонь на плиті. Ну і відповідно навпаки, якщо він вже весь пропікся, а знизу зовсім світлий, нагрів слід збільшити.
Смажимо панкейкі зі зворотного боку до такого ж рум'яного кольору, як і з першої сторони.
Смачного!