Ягідно-сирний пиріг – готую, коли залишається багато ягід
У вас є вдома помічниця – надійна і слухняна? Я маю таку «паличку», яка завжди виручить, якщо в холодильнику ягоди від свіжого врожаю зібрали в надлишку.

Що необхідно для тіста:
- Яйце – одного досить;
- Цукор – візьміть 0, 1 кг;
- Стільки ж за вагою масла;
- Борошно – вистачить 8 ст. л. (0, 2 кг);
- Розпушувач – 1,5 ч.л.
Що необхідно для начинки:
- Цукор – 0,1 кг;
- З яєць – тільки одне;
- Півкілограму сиру;
- Ванільний цукор – 1,5 ч. л.;
- Сметанки досить 0,07 кг;
- Ягід – як хочете;
Починаємо готувати:
Коли борошно ви просіяли, введіть в нього 1,5 ч.л. розпушувача. Треба розмішати разом.
Охолодити масло, покришити дрібно і кинути в борошно. Перемішати. Потім розтирати так, поки не утвориться крихта.
У посуді повинен лежати цукор в обсязі 100 грамів і тільки одне яйце. Тепер замішуємо тісто так, щоб воно стало еластичним і м’яким. Потім віднесіть його в холодильник на 0,5 години.
Час взятися за начинку. Для цього до сирку додайте обидва види цукру. І яйце зі сметанкою. Збити треба до однорідності.
Тепер змащуйте формочку для випікання маслом, тісто має бути холодним. Таке і покладіть на дно форми. Борти у тіста, які ви зробите, повинні бути не вище 4,5 сантиметрів.
На тісті повинен лежати сирок. А ягідки – на ньому.
На випічку ягідного пиріжка знадобиться приблизно 40 хв.
Смачного!