Апельсиновий манник

15 березня 2020 р. 11:02

Додавання апельсина в рецептуру звичайного манника перетворює цю просту випічку в вишуканий десерт. У цьому рецепті використовується і цедра, і м'якоть, і сік апельсина, тому смак виходить особливо насиченим і яскравим. Так легко і вишукано водночас! Ви не пошкодуєте що спробували його!

Для приготування манника вам буде потрібно:
манка - 1 стакан
апельсин - 1 шт.
кефір (можна замінити сироваткою) - 1 стакан
цукор - 1 склянка
розпушувач - 10г
борошно - близько 5 ст.л.
Рецепт приготування манника:
Крок 01
Підготувати всі продукти для манника з апельсином.

Крок 02
Всипати манку в посуд для замішування, залити кефіром або сироваткою, відставити убік хвилин на 20.

Крок 03
Тим часом, помити апельсин, акуратно зняти з нього цедру за допомогою терки. Потім очистити фрукт від залишків шкірки і плівок перегородок. М'якоть нарізати, збираючи сік. Можна і в блендері перекрутити, щоб маса стала однорідною.

В окремому посуді збити яйця з додаванням цукру. Тепер в посуд з манкою додати яєчну суміш, подрібнену м'якоть апельсина з соком і цедру. Всипати розпушувач і борошно. Борошно краще всипати поступово, перемішуючи масу лопаткою. Кількість необхідного борошна може дещо змінитися в залежності від соковитості апельсина. Маса повинна бути схожою на тісто для оладок.

Крок 04
Вилити масу в підготовлену форму для випічки, змащену олією. Нагріти духовку до 200 ° С і готувати манник з апельсином близько 40 хвилин. Витягувати з форми після охолодження. Готовий апельсиновий манник порізати на порції і подавати до столу з соусом до смаку або просто зі сметаною. Смачного!

Читайте також