5 святкових салатів з шампіньйонами. Кожна страва тішить око й неймовірно смакує!
Салати з печерицями дуже популярні. Адже вони ситні та гарно виглядають. Крім того, гриби поєднуються з різними складниками: м`ясо, різні овочі, сир, зелень – обирайте, що подобається найбільше.
Салат з печерицями – завжди вдала ідея для святкового столу.
Салат з куркою і шампіньйонами

Інгредієнти:
- 1 куряча гомілка;
- 150 г шампіньйонів;
- 1 ст. л. домашнього майонезу;
- 5 помідорів чері;
- 200 г пекінської капусти;
- 1,5 ст. л. волоських горіхів;
- 1 ч. л. діжонської гірчиці;
- 1 ч. л. оливкової олії;
- 30 г твердого сиру;
- спеції за смаком.
Як готувати:
- Щоб приготувати салат з куркою й печерицями, натріть курячу гомілку спеціями і запечіть до готовності при температурі 180 °С. Наріжте великими шматочками.
- Поріжте гриби пластинками. Обсмажте їх на оливковій олії до рум’яності.
- Нашаткуйте капусту, а помідори розріжте навпіл.
- Окремо змішайте майонез і гірчицю. Дрібно натріть сир.
- Заправте гриби, м’ясо і помідори гірчично-майонезною заправкою, посипте сиром й подрібненими горіхами.
Салат з огірком і шампіньйонами

Інгредієнти:
- 200 г шампіньйонів;
- 2 огірки;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. домашнього майонезу;
- соняшникова олія за смаком;
- спеції за смаком.
Як готувати:
- Розріжте гриби на чотири частини. Обсмажте на олії.
- Зваріть яйця, очистіть і наріжте великими шматками
- Огірок очищувати не треба, лише наріжте теж великими шматками.
- Змішайте, заправте майонезом і спеціями.
Салат з сиром і шампіньйонами

Інгредієнти:
- 250 г шинки;
- 300 г шампіньйонів;
- 100 г твердого сиру;
- 80 г консервованої кукурудзи;
- 120 г консервованої квасолі;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. домашнього майонезу;
- 1 ч. л. гірчиці;
- соняшникова олія за смаком;
- спеції за смаком
Як готувати:
- Наріжте шинку соломкою, гриби – пластинками, сир натріть на дрібній терці, а часник пропустіть через прес.
- Окремо обсмажте гриби й шинку.
- Змішайте обсмажені продукти з кукурудзою, квасолею, сиром, часником.
- Заправте гірчицею, майонезом і спеціями.
- Подавайте до столу
Салат з морквою і шампіньйонами

Інгредієнти:
- 300 г курячого філе;
- 3 огірки;
- 200 г моркви по-корейськи;
- 350 г маринованих шампіньйонів;
- 3 ст. л. домашнього майонезу;
- спеції за смаком.
Як готувати:
- Зваріть філе в підсоленій воді. Наріжте тонкою соломкою.
- Також соломкою наріжте огірок, а гриби пластинками.
- Візьміть плоску тарілку. Викладіть на дно м’ясо і змастіть його майонезом.
- Далі шари йдуть в такій послідовності: гриби, майонез, огірки, майонез, огірки, майонез, морква.
Салат з печерицями та крабовими паличками

Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 1 огірок;
- 150 г крабових паличок;
- півпучка зеленої цибулі;
- півморкви;
- 100 г шампіньйонів;
- 100 г консервованої кукурудзи;
- 1 ст. л. домашнього майонезу;
- 1 ч. л. діжонської гірчиці;
- спеції за смаком;
- соняшникова олія за смаком.
Як готувати:
- Зваріть моркву і яйце.
- Подрібніть цибулю, огірок наріжте соломкою, а моркву натріть на терці.
- Сирі шампіньйони і яйця наріжте кубиком, а крабові палички – великими шматочками.
- Злегка обсмажте печериці й перекладіть на серветку, щоб вона ввібрала олію.
- Змішайте все, заправте майонезом, гірчицею і спеціями.
Ми впевнені, що ця підбірка виручить вас не один раз. Адже кожен салат дуже смачний та ефектно виглядає. Зберігайте та діліться з друзями!