Як повідомляє Express, науковці встановили, що вживання кави пропорційно пов'язане з ризиком смертності від усіх причин незалежно від віку людей, їх ваги, споживання ними алкоголю, пристрасті до куріння та вмісту кофеїну в каві. До такого висновку вчені дійшли, оцінивши результати 40 досліджень, що включають відомості про 3 852 651 учасника та 450 256 випадків смерті.
«Кава містить велику кількість вітамінів та мінералів, є одним із найбільших джерел антиоксидантів у раціоні харчування. Численні дослідження довели, що кава покращує здоров'я печінки, допомагає спалювати жир та покращує фізичну працездатність. Таким чином, кава продовжує життя: у людей, які його питають, ризик смерті протягом 20-річного періоду знижується на 30 відсотків» , - констатують вчені.
Особливу користь кава приносить мозку. Дослідники пояснюють, що напій специфічно впливає на нейромедіатор аденозин, захищає головний орган нервової системи від нейронного запалення, знижує ризик розвитку асоційованих хвороб Альцгеймера та Паркінсона, що додатково сприяє продовженню життя.
У дослідження також зазначається, що слід уникати додавання цукру в напій і не вживати його в надмірній кількості, оскільки це негативно позначається на якості сну.
Джерело: Storinka.